לא פעם נדרשת החייאת חברה, לצורך הסדרת רישום הזכויות בטאבו, לרבות רישום פרצלציה ורישום בית משותף. ישנם מצבים שמחייבים החייאת חברה מחוקה לצורך קבלת הסכמה לעבודות הריסה ובניה במסגרת פרויקט תמ"א 38.
החייאת חברת מחוקה לצורך רישום בעלות בטאבו – עמדת החוק
בסיס הנורמטיבי לביטול מחיקת חברה מצוי בסעיף 369 לפקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983, הקובע:
"חברה או אחד מחבריה או מנושיה שראו עצמם מקופחים ממחיקת שמה של החברה, ובית המשפט, על פי בקשת אחד מאלה שהוגשה תוך עשרים שנים מיום פרסום ההודעה על המחיקה ברשומות, שוכנע שהחברה המשיכה בעסקיה או היתה מופעלת בעת שנמחק שמה, או שראה מטעם אחר שמן הצדק הוא להחזיר את שמה לפנקס – רשאי בית המשפט להורות בצו ששמה יוחזר לפנקס, ומשהוגש לרשם העתק מאושר של הצו יראו את החברה כאילו המשיכה בעסקיה וכאילו לא נמחק שמה; ורשאי בית המשפט ליתן באותו צו כל הנחיה והוראה שיראה לצודק, כדי להעמיד את החברה וכל אדם אחר במצב קרוב ככל האפשר למצב שהיו בו אילולא נמחקה החברה."
את הבקשה להחייאת חברה יש להגיש לבית המשפט המחוזי עם כל הנימוקים ותצהיר מאומת ע"י עורך דין כאשר המשיב הינו רשם החברות.
לפי סעיף 369 לפקודה נתונה לבית המשפט סמכות לקבוע תנאים להחייאת החברה ו"לתת כל הנחיה והוראה שיראה לצודק, כדי להעמיד את החברה וכל אדם אחר במצב קרוב ככל האפשר למצב שהיו בו אילולא נמחקה החברה.

החייאת חברה מחוקה
החייאת חברת מחוקה לצורך רישום בעלות בטאבו – פטור מתשלום אגרה לרשם החברות
על-פי תקנה 5א(ד) בתקנות החברות (אגרות), התשס"א-2001, אם הוגשה בקשה לביטול מחיקתה של חברה, יינתן לאותה חברה פטור מתשלום האגרה השנתית, רק אם ביטול המחיקה דרוש כדי לאפשר "ביצוע פעולות שהיא חייבת לבצען לפי הדין ולא לשם המשך פעילות".
בית המשפט יבחן את הבקשה לפטור מתשלום חוב האגרה לצורך החייאת החברה, לאור שיקולים שבמדיניות משפטית. בין היתר יש יבחן שני שיקולים מרכזיים: האחד, זהות מבקש ההחייאה, קרבתו לחברה ועד כמה הובילה התרשלותו למצב הנוכחי; והשני, מטרת החייאת החברה – האם מדובר בבקשה להחייאת חברה כדי שתשוב לפעילות או שמא בעניין פורמלי הקשור לפירוקה אשר עשוי היה להסתיים בנסיבות רגילות לפני שנים רבות.
משרד עורכי דין אביב, שובייב ושות' כאן לשירותכם
לקבלת פרטים נוספים או לקבלת ייעוץ משפטי – חייגו 09-8914684 ☎
*מידע זה הינו מידע כללי בלבד ולא משמש כייעוץ משפטי.